Advertisement


Το ξεστόμισαν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Κουκούτση

Φρίκη στην Καλαμάτα από το "ΕΣΑ, SS, Ανθρωπιστές"

Παρά την τρομοκρατία που άσκησε τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή, μοιράζοντας φυλλάδια στα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως εξτρεμιστική δραστηριότητα κουκουλοφόρων την αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι πολίτες της Καλαμάτας συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας.

Η πρώτη έγινε από ομάδα φοιτητών, η οποία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατέθεσε στεφάνι μνήμης στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που φρουρούνταν από άνδρες της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ).

Διαβάστε περισσότερα...

Ρατσιστική απογραφή της Χρυσής Αυγής

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ


Έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες έχει στείλει το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας ενημέρωση για τον αριθμό των μεταναστών που διατηρούν καταστήματα και δραστηριοποιούνται εμπορικά, ύστερα από σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής.
Σε μία ακόμα περίπτωση η κυβέρνηση δείχνει να ικανοποιεί τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής, η οποία, μετά τα νήπια, ζητά τα στοιχεία των εργαζόμενων μεταναστών, σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τη ρατσιστική απογραφή της.
Σε σχετική μας ερώτηση προς τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, μας επιβεβαίωσαν ότι το παραπάνω έγγραφο έφτασε και στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Εκείνο που δε μας απαντήθηκε είναι τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα...

O Μανώλης Κεφαλογιάννης σήμερα στην Καλαμάτα


Διήμερη περιοδεία στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας πραγματοποιεί από χθες o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Σήμερα Παρασκευή, ο κ. Κεφαλογιάννης θα συναντηθεί με το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο της πόλης, θα συναντηθεί με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και θα μεταβεί στο Επιμελητήριο, καθώς και σε παραγωγική μονάδα ελαιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Θ. Παπαθεοδώρου

«Ανυπόστατη και εκ του πονηρού η φήμη περί μεταφοράς
της Φιλολογίας στην Καλαμάτα»

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορούν φήμες που κάνουν λόγο
για μεταφορά του Τμήματος Φιλολογίας Πατρών στην Καλαμάτα.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν είχαν ακουστεί τα ανάποδα σενάρια, ότι, δηλαδή, η Φιλολογία Καλαμάτας θα πήγαινε στην Πάτρα.
Όπως είναι λογικό, οι φήμες αυτές αναστάτωσαν τους φοιτητές της πόλης, όπως και εκείνους της Πάτρας.Το «Θ» επικοινώνησε με τον υφυπουργό Παιδείας και πρώην πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, και πήρε απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και για το μέλλον των Σχολών της Καλαμάτας.
-Κυκλοφορεί η φήμη ότι θα μεταφερθεί η Φιλολογία του Πανεπιστημίου Πατρών στην Καλαμάτα και θα συγχωνευτεί με το εδώ Τμήμα…

Διαβάστε περισσότερα...

Κ. Μαργέλης:

«Η Δικαιοσύνη μεταλλάσσεται σε μηχανισμό είσπραξης»

«Σε μηχανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων μεταλλάσσεται βαθμιαία η Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διαβόητης δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει η τρόικα και το παρασύνταγμά της».

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, ερωτώμενος από το «Θάρρος», πώς τα νέα μέτρα επηρεάζουν το χώρο της Δικαιοσύνης αλλά και τους πολίτες.

Επίσης, υποστηρίζει ότι με τα νέα μέτρα δράστες τέλεσης σοβαρών αδικημάτων μπορούν να καταβάλουν το ποσό της μετατραπείσας ποινής και να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Π. Τατούλης

Αιτία πολέμου ο περιορισμός της Ολυμπίας

Ανυποχώρητος δήλωσε για άλλη μια φορά χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε το πρωί, για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού έτσι ακριβώς όπως προβλέπεται από την κυρωμένη σύμβαση της Βουλής.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, λέγοντας πως όλα δείχνουν πως η απόφαση του Ελεγκτικού θα είναι θετική, ενώ το μόνο πρόβλημα που απομένει είναι ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση του κράτους με τη ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

Με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη

«τα έβαλε» ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας


Εμφανώς δυσαρεστημένος από την κατάσταση που επικρατεί με τη διαθεσιμότητα - απόλυση των υπαλλήλων, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που εργάζονται στους Δήμους, εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αντί, όμως, να… τα πει στην πεθερά, τα έβαλε με τη νύφη.
Έτσι, απέφυγε να πει οποιαδήποτε κουβέντα για τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος και σε τελευταία ανάλυση χαράζει την πολιτική. Αντίθετα, «τα έβαλε» με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνταγματολόγο Αντώνη Μανιτάκη. «Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικά προς τον υπουργό», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα...

Απειλή λουκέτου σε φαρμακεία της Μεσσηνίας


Από τη μια πλευρά υπάρχει η πραγματικότητα των ασφαλισμένων, που είναι η πλειοψηφία: η άρνηση των φαρμακοποιών να εκτελούν επ’ αόριστον συνταγές του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Δεν τους φτάνουν τα υπόλοιπα προβλήματα, τώρα πρέπει να πληρώνουν, έστω και προσωρινά, τα φάρμακα που χρειάζονται από την τσέπη τους. Κι αυτό στις ημέρες μας, ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους, είναι σχεδόν αδύνατο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει η πραγματικότητα των φαρμακοποιών. Όπως επισήμανε στο «Θ» ιδιοκτήτης φαρμακείου, με βάση τα επίσημα οικονομικά δεδομένα, ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 42,6% το α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, κάτι που οφείλεται στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Στην Καλαμάτα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο, αλλά σίγουρα κυμαίνεται στο 30% περίπου», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
 
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement

Fatal error: Class 'JFactory' not found in /home/wwwthar/public_html/templates/rt_sporticus_news/index.php(244) : eval()'d code on line 1