Advertisement


Βγήκαν μαχαίρια για τη βιομάζα

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΡΓΕΛΗ

 

Τόπος σύγκρουσης συμφερόντων είναι η Μεσσηνία στον τομέα αξιοποίησης των υποπροϊόντων της ελιάς για την παραγωγή πυρηνελαίου, αλλά κυρίως ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, όπως φάνηκε καθαρά κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο, όπου μετείχαν ο Θανάσης Μαργέλης, μέτοχος της εταιρείας Μεσσηνιακή ΑΒΕΕ και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος. Στη συνέντευξη έγινε γνωστό πως το τμήμα της Μεσσηνιακής ΑΒΕΕ που ασχολείται με την επεξεργασία ελαιοπυρήνα προερχομένου από ελαιοτριβεία 2 φάσεων ανέστειλε από προχθές το βράδυ τις δραστηριότητές του, ενώ καταγγέλθηκαν πως βάζουν προσκόμματα στη λειτουργία του δίνοντας αυθαίρετες ερμηνείες στο νόμο τόσον το τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Μεσσηνίας όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Καραμπάτος επεσήμανε ότι ο ντόπιος επενδυτής δεν αντιμετωπίζεται το ίδιο ευαίσθητα όπως ένας άλλος που έρχεται από αλλού, αφού για τη μία επένδυση οι άδειες εκδίδονται σε 20 ημέρες, όπως στην περίπτωση του Μελιγαλά, και για την άλλη -με τον ίδιο σκοπό, που έχει υλοποιηθεί- η κωλυσιεργία φτάνει τους 14 μήνες. Ο κ. Μαργέλης εκτίμησε πως το εργοστάσιο στο Μελιγαλά δε θα είναι βιώσιμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ορκίστηκαν χθες οι πτυχιούχοι στη ΣΔΟ του Τ.Ε.Ι.

 

Όρκο για αφοσίωση στην επιστήμη τους και εξάσκηση του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν, με ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, έδωσαν χθες περίπου 300 πτυχιούχοι της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

Η τελετή έλαβε χώρα στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ τα πτυχία τους παρέλαβαν απόφοιτοι των Τμημάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αναπτυξιακό σχέδιο Μεσσηνίας-Λακωνίας

Κοινή προσπάθεια διεκδίκησης από την κυβέρνηση της έγκρισης ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για τη Μεσσηνία και τη Λακωνία έχουν ξεκινήσει οι νομάρχες των δύο νομών, Δημήτρης Δράκος και Κωνσταντίνος Φούρκας. Μάλιστα, χθες, με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κοινοπραξίας του Ταϋγέτου, οι δύο νομάρχες συζήτησαν το θέμα και έκαναν επίσημες ανακοινώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιογράφοι στο παραδοσιακό λιοτρίβι της Μάλτας

 

 

Τη διαδικασία της παραγωγής ελαιολάδου παρακολούθησαν χθες στο παραδοσιακό λιοτρίβι «Σκαρπαλέζου - Μαρίνη», στη Μάλτα Σταυροπηγίου, οι 7 δημοσιογράφοι από διάφορες χώρες του κόσμου, που βρέθηκαν στη Μεσσηνία. Και όχι μόνο αυτό. Είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το προϊόν κατευθείαν από την παραγωγή, αφού γεύθηκαν τοπικά εδέσματα, μαγειρεμένα με φρέσκο «άθερμο» ελαιόλαδο.  

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά στην ΟΤΟΕ επανεκλέχθηκε ο Π. Στέφανος

 

Στη διοίκηση της ΟΤΟΕ και αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ εκλέχθηκε για μία ακόμη φορά ο γεν. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Παν. Στέφανος. Η επανεκλογή του κ. Στέφανου έγινε κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών της ΟΤΟΕ από τις 24 έως και τις 26 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

«Πάγωμα» στις αυξήσεις των δημοτικών τελών

ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ

Τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημ. Σιούφας έθεσε με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) το θέμα των αυξήσεων που επιβάλλουν οι Δήμοι στα δημοτικά τέλη, σε ρυθμούς υψηλότερους του ετήσιου πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να «φουσκώνονται» υπέρμετρα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αλλά και να επιβαρύνεται σημαντικά ο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Διαβάστε περισσότερα...

22 Δεκέμβρη η ορκωμοσία των νέων αρχών

 

Στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα ορκισθούν στη Μεσσηνία το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τα περισσότερα νέα Δημοτικά Συμβούλια. Στο μεταξύ από τις 12 Δεκεμβρίου και μετά αναμένονται οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου για τους Δήμους Οιχαλίας, Αίπειας, και Άριος, ώστε τελεσίδικα πλέον να ανακοινωθεί αν τα αποτελέσματα των εκλογών ισχύουν ή αλλάζουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Μετεγγραφές σχεδιάζει ο Μιχαλόπουλος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΪΜΕΝΟΦ

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΛΟΣΚΟΒΙΤΣ, ΕΚΤΙΕΙ ΜΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ Ο ΚΑΤΣΟΓΛΟΥ

Αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών είχαμε χθες από την ομάδα της Καλαμάτας, με το έμψυχο δυναμικό της σταδιακά να μειώνεται και να απαιτείται πλέον άμεσα η ενίσχυσή του, ποιοτικά και ποσοτικά. Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε ότι νωρίς χθες το μεσημέρι λύθηκε το συμβόλαιο του Θανάση Τέλλου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή της, ο ποδοσφαιριστής της ήταν αυτός που ζήτησε να αποδεσμευτεί λόγω προσωπικού προβλήματος. Η απόλυτη αλήθεια, βεβαίως, έχει και άλλη οπτική, που δεν είναι άλλη από τη μη συμμετοχή του υψηλόσωμου αμυντικού στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Ήταν, άλλωστε, εδώ και καιρό γνωστό ότι ο Θανάσης Τέλλος θα αποχωρούσε από την ομάδα, όπως μάλιστα είχε πει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Γρηγορόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν περίπου ένα μήνα. Η χρυσή τομή βρέθηκε χθες με τον παίκτη να λύνει το συμβόλαιό του και ν’ αναχωρεί για την πατρίδα του τις Σέρρες, έχοντας νωρίτερα επισκεφθεί το προπονητήριο της Νέας Εισόδου για να αποχαιρετίσει τους μέχρι χθες συμπαίκτες του.

Διαβάστε περισσότερα...
Advertisement
 
idrisi
Advertisement
 

Στα γρήγορα

Υπό κατασκευή
Σχόλια
Τοπικά
Αγροτικά
Παιδεία
Ελλάδα
Κόσμος
Αθλητικά
Χρονικά
Advertisement
Advertisement

Fatal error: Class 'JFactory' not found in /home/wwwthar/public_html/templates/rt_sporticus_news/index.php(244) : eval()'d code on line 1