Advertisement
Πα.Σο.Κ - Ξεκίνημα προς τις εκλογές

Νέο ξεκίνημα προς τις εκλογές

Σε ενωτικό κλίμα η πρώτη συνεδρίαση του

Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως το κλειδί για την επιτυχία του νέου οργάνου είναι η δυναμική δράση απέναντι στην κυβέρνηση με ταυτόχρονη προάσπιση και προβολή των προγραμματικών θέσεων και αποφάσεων του Κινήματος.

Χαρακτήρισε τη συνεδρίαση εποικοδομητική, ενώ διέκρινε και μαχητικό πνεύμα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για προσωπικές ευθύνες, σχόλιο για το οποίο ρωτήθηκε αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος απάντησε πως κάθε στέλεχος έχει προσωπική ευθύνη για τον τομέα του και τη δράση που αναλαμβάνει για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι στις επόμενες εκλογές ο λαός θα ανατρέψει την κυβέρνηση.

Στην αντιπολιτευτική ατζέντα του Κοινουβουλευτικού Συμβουλίου πρώτο θέμα ήταν η κατάσταση στα λιμάνια. Όπως δήλωσε ο κ. Ευθυμίου, ο Γ.Παπανδρέου ζήτησε την άμεση αναστολή της διαδικασίας εκχώρησης δραστηριοτήτων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και χαρακτήρισε απαράδεκτες και καταστροφικές τις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα μια τέτοια εκχώρηση.

Η διαφωνία μας είναι απόλυτη, πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι σε τέτοια θέματα μείζονος σημασίας η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τον υπουργό Ναυτιλίας αλλά και την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, τόνισε ότι αυτή έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς και έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση τον πολίτη και σε έλλειψη προοπτικής. Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μεγάλο βάρος, καθώς, όπως ανέφερε, αυτός ο προϋπολογισμός αναδεικνύει ορατά την υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας, την υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και την έλλειψη κάθε ευαισθησίας απέναντι στην οικογένεια.

Σχετικά με τη φορολογική πολιτική έκανε λόγο για δήθεν μεταρρύθμιση, η οποία «εγκαθιδρύει σκληρή αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, είναι κοινωνικά άδικη και δεν οδηγεί σε ανάπτυξη».

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Κινήματος για τις θέσεις που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τα πανεπιστήμια, απάντησε ότι ο Γ.Παπανδρέου κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή και ενώπιον του ελληνικού λαού 15 προτάσεις για την παιδεία και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντί να τοποθετηθεί επί των προτάσεων αυτών εκφώνησε μια έκθεση ιδεών.

Σχετικά με το άρθρο 16 είπε ότι δεν είναι η λυδία λίθος των προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, δεν υποκαθιστά ούτε ακυρώνει τη συνολική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και δεν θα είναι ένα εσωκομματικό πρόβλημα. Σε ερώτηση αν αποδοκιμάζεται ο κ. Βενιζέλος για τις δηλώσεις του, απάντησε ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα αυτή η λέξη δεν ταιριάζει με την πολιτική του αγωγή και την πολιτική του ηθική.

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που αφορούσε στις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και το ότι τα δύο τρίτα των πολιτών εμφανίστηκαν αδιάφορα, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι ο πολίτης έχει πάντα επιφυλάξεις σε θέματα εσωκομματικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε πάντως ότι η πλειοψηφία των πολιτών στην ίδια δημοσκόπηση θεωρεί θετικές τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το πως αισθάνεται ως «σκιώδης υπουργός» έναντι του κ. Ρουσόπουλου απάντησε ότι δεν υπάρχουν προσωπικά θέματα και πρόσθεσε ότι αυτό που κυριαρχεί είναι η έκφραση ιδεών και θέσεων, αλλά και το πολιτικό ήθος. Και χαρακτήρισε τον κ. Ρουσόπουλο εκπρόσωπο μιας πολιτικής που τραυματίζει καίρια τα συμφέροντα της χώρας, την οποία πηγαίνει πίσω.

 
 
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement

Fatal error: Class 'JFactory' not found in /home/wwwthar/public_html/templates/rt_sporticus_news/index.php(244) : eval()'d code on line 1