Advertisement
Βολές Τατούλη κατά Νίκα για Γ. Μπέζο

Τονίστηκε η καλή συνεργασία Περιφέρειας και Νοσοκομείου Καλαμάτας 

 

 

Περίσσεψαν οι φιλοφρονήσεις και τα πολύ καλά λόγια για την αγαστή συνεργασία διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας χθες το μεσημέρι.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι βολές από τον κ. Τατούλη κατά των «φωνών υστερίας που ακούγονται στο πλαίσιο μιας παλαιοκομματικής συμπεριφοράς, οι οποίες δεν έχουν θέση στα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου», υπονοώντας – χωρίς να κατονομάσει – το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. O τελευταίος είχε πρόσφατα εκφραστεί κατά του διοικητή του νοσοκομείου Γ. Μπέζου, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την αντικατάστασή του.

Όμως, ο κ. Τατούλης, παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης, δήλωσε ξεκάθαρα: «Δε θέλω να διακοπεί αυτή η συνεργασία». 

        

Ο διοικητής του νοσοκομείου επισήμανε, καλωσορίζοντας τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες Παν. Αλευρά και Ντίνα Νικολάκου, αλλά και τον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Τσαπόγα, πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι από τους βασικούς συνεργάτες του νοσοκομείου σε θέματα υγείας, πολύ περισσότερο με το ΕΣΠΑ, που δίνει το περιθώριο αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.

Σημείωσε ακόμη πως έχουν φανεί οι καρποί της συλλογικής προσπάθειας των δυόμισι ετών, αφού στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, εκτός από τις οκτώ προτάσεις που έχουν εγκριθεί, υπάρχουν κι άλλες έξι προς έγκριση, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μετά την υπογραφή τους από τον κ. Τατούλη. Σχολίασε δε, πως «ο κ. Τατούλης και οι συνεργάτες του είναι αρωγοί και συνοδοιπόροι μας και τους ευχαριστούμε για τη βοήθειά τους», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η σχέση συνεργασίας θα συνεχιστεί. Θα ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας και σε άλλους τομείς υγείας».

 

«Ο πιο δραστήριος διοικητής»

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, χαρακτήρισε τον κ. Μπέζο ως από τον πιο δραστήριο διοικητή νοσοκομείου στην Περιφέρεια, κι αυτό βοηθά στο να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον τομέα «Υγεία» του ΕΣΠΑ για την Πελοπόννησο, σε αυτή τη δυσμενή περίοδο. «Παραλάβαμε», συνέχισε, «ένα βαλτωμένο πρόγραμμα, το ζωντανέψαμε και δε χάθηκε ούτε ένα ευρώ», ενώ ανέφερε την ικανοποίησή του, επειδή εκφράστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας Περιφέρειας και νοσοκομείου.

Εξέφρασε, όμως, τη δυσαρέσκειά του που ο προηγούμενος υπουργός Υγείας δεν παραχώρησε την αρμοδιότητα της υγείας στις αιρετές Περιφέρειες, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», χαρακτηρίζοντας επιζήμια την πρωτοβουλία του, ενώ πρόσθεσε πως έχει συζητήσει για το θέμα αυτό με το σημερινό υπουργό, ο οποίος είναι θετικός και αναμένεται να γίνει πράξη η μεταβίβαση.

Ακολούθως, ανέφερε ότι στο νοσοκομείο έχουν γίνει παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ. Απένειμε έπαινο στην Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, η οποία με τη συνεργασία της με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας ωριμάζει τα έργα και τις παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, δηλώνοντας τη σιγουριά του πως ό,τι έχει σχεδιαστεί, θα υλοποιηθεί, με ευεργετικά αποτελέσματα για όλους.

Ζήτησε δε και τη βοήθεια του νοσοκομείου, ώστε να μην υπάρξει πολίτης οικονομικά αδύναμος που να μην έχει πρόσβαση σε μονάδες υγείας, και δήλωσε: «Η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να καλύψει τις “υπερβάσεις” του νόμου για τις ανάγκες των φτωχών και ανήμπορων συμπολιτών μας».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι υπάρχει προς επεξεργασία πρόταση 1,05 εκατ. ευρώ για την επιπλέον βελτίωση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, δηλώνοντας την επέκταση της συνεργασίας και σε άλλες μονάδες.     

 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

 

 
 
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement

Fatal error: Class 'JFactory' not found in /home/wwwthar/public_html/templates/rt_sporticus_news/index.php(244) : eval()'d code on line 1