Advertisement
Αδιακρίτως

Ένας Kαλαματιανός, υποψήφιος

αντιπεριφερειάρχης στο Βόρειο Αιγαίο

O Καλαματιανός Μιχάλης Μπάκας, που γεννήθηκε το 1973, είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, με το συνδυασμό «Οικολογικός Άνεμος».

Ο Μιχάλης σπούδασε στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση. Ερευνητικά έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντική πολιτική, τη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στη διοικητική υποστήριξη των Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Περιβάλλοντος. Διαμένει μόνιμα στη Μυτιλήνη από το 1991, είναι συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009.

Καλή επιτυχία!

 

 Ανακοίνωση χωρίς λόγο;

Ανακοίνωση στις εφημερίδες, με την οποία κατήγγειλε δημόσια το διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Μπέζο, έβγαλε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το κείμενο, μάλιστα, περιλάμβανε βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του διοικητή, καθώς καταδίκαζε «την αλαζονεία και τον αυταρχισμό» του. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι κάτι σοβαρό πρέπει να έχει γίνει και επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση του Σωματείου για να δούμε τι συμβαίνει.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, οπότε δε χρειάζεται να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Μ.Ν.

Για να δούμε…

«Ένα κομμάτι, προς το δρόμο, μπορεί να δοθεί για τραπεζοκαθίσματα. Όλο το υπόλοιπο, όμως, θα είναι χώρος αναψυχής και περιπάτου για τους πολίτες της Καλαμάτας» δήλωσε χθες, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ταμείου Νίκος Τζάνες για την ανάπλαση στο δυτικό πάρκο του Λιμενικού.

Για να δούμε, γιατί η πείρα μας, όσον αφορά στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη της Καλαμάτας, άλλα δείχνει.

Μ.Ν.

Με αδιάβροχο

στον ποδηλατόδρομο

Αν τύχει να κινηθείτε στον ποδηλατόδρομο της οδού Ναυαρίνου μετά από βροχή, σας προτείνουμε να φορέσετε ολόσωμη αδιάβροχη φόρμα, διαφορετικά, θα γίνετε μούσκεμα.

Όταν βρέχει, ο δρόμος πλημμυρίζει και τα νερά εκτοξεύονται από τις ρόδες των περαστικών αυτοκινήτων πάνω στους ποδηλάτες.

Μ.Ν.

Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πολίτες που υπάγονται στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά άρχισαν να προσέρχονται στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, προκειμένου να διορισθούν δικηγόροι. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, σε λίγες ημέρες θα υπάρχει εικόνα της κατάστασης, ενώ η προσέλευση αναμένεται να αυξηθεί.

Β.Β.

145 χρόνια φυλάκισης

«Ανατρίχιασαν» ορισμένοι χθες το στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όταν άκουσαν την εισαγγελέα κα Μουζάκη να προτείνει και τον πρόεδρο κ. Παναγόπουλο να ανακοινώνει πως η ποινή φυλάκισης για τους δύο Τούρκους που κρίθηκαν ένοχοι ως δουλέμποροι είναι 145 χρόνια για τον καθέναν!

Τέτοιες ποινές, που έχουν και χαρακτήρα παραδειγματικής τιμωρίας, σπάνια ακούγονται στις αίθουσες Ελληνικών Δικαστηρίων και δικαιολογημένα προκαλούν εντύπωση.

Β.Β.

Αποκαλύφθηκαν

Τις πρόχειρα καλυμμένες λακκούβες σε όλους τους δρόμους έχουν αποκαλύψει οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μερικές, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλες, που αν πέσεις με το αυτοκίνητο μέσα, τρίζουν ακόμα και τα… δόντια σου!

Β.Β.

Σαν ψάρι έξω απ’ το νερό  

Παροπλισμένο σ’ ένα ελαιοπερίβολο στο Δήμο Αβίας, το σκαρί δένει με τη φθινοπωρινή μελαγχολία. Ακόμη κι έτσι, παραμένει μια από τις πολλές ωραίες εικόνες που προσφέρει ο τόπος μας.  

Γ.Ο.

Ξυπνάς μέσα μου το ζώο…  

Ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για τη μεταχείριση των ζώων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε χθες την προσωρινή (για πέντε χρόνια) αναστολή της εφαρμογής της κλωνοποίησης για την παραγωγή τροφίμων στην Ε.Ε. Μέχρι εδώ καλά. Το θέμα είναι ότι δε φαίνεται να ανταποκρίνεται εξίσου θερμά στις ανησυχίες για τη μεταχείριση των ανθρώπων…  

Γ.Ο.

Η άλλη ανάπτυξη  

«Εμείς δε θέλουμε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ξενοδοχεία μεγαθήρια. Αυτά χαλάνε τον τόπο. Θέλουμε μικρή ανάπτυξη, προσεγμένη, με σεβασμό στο περιβάλλον», μου είπαν χθες κάτοικοι στις Κιτριές. Και μόνο ότι εκφράζονται με αυτό τον τρόπο είναι θετικό (κι ας μην εισακούονται οι θέσεις και ελπίδες τους για τον τόπο). 

Γ.Ο.

Η βροχή ως εκλογικός παράγων

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επανέφεραν τους υποψηφίους των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, και κυρίως τη Δημοτική Αρχή, στην πεζή πραγματικότητα. Μετά τα σκουπίδια, έρχεται τώρα το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης. Βέβαια, για να μην υπερβάλλουμε, δε συνέβησαν «τρομακτικά» γεγονότα, αλλά η εικόνα, με τους περισσότερους δρόμους της πόλης γεμάτους νερά, δείχνει ότι το σύστημα από κάπου… μπάζει.

Χθες για το θέμα έγραφε ο Παντελής Μπουκάλας στην «Καθημερινή»: «Όχι, δεν ψηφίζει η βροχή. Δεν προβληματίζεται με τα της κάλπης. Προβληματίζει, ωστόσο, εμάς, είτε καταρρακτώδης είναι είτε σχετικώς ήπια πλην παρατεταμένη. Είναι, λοιπόν, και αυτή ένας εκλογικός παράγων. Επειδή αποκαλύπτει, και μάλιστα καθαρότερα από ό,τι οι εξεταστικές επιτροπές. Επειδή συλλαμβάνει ραθυμούντα τον «πανέτοιμο κρατικό μηχανισμό» και ολιγωρούσες τις επίσης «πανέτοιμες μηχανές» των Δήμων, που μετά το καποδιστριακό στάδιο εισέρχονται στην καλλικράτεια εποχή τους (τώρα κατανοεί κανείς πως η ονομασία “Καλλικράτης” δε δόθηκε στη μνήμη του τρανού γλύπτη, αλλά για να υποβάλλεται διαρκώς η ιδέα ότι διαθέτουμε καλόν κράτος).

Η βροχή φταίει, επίσης, που αποκαλύφθηκε ότι τα φρεάτια καθαρίστηκαν με το συνήθη αποτελεσματικό τρόπο. Αν δεν είχαν ανοίξει οι ουρανοί, δε θα είχαν κλείσει οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, κι εμείς θα είχαμε μείνει με την ευχάριστη βεβαιότητα πως οι δήμαρχοί μας έχουν απόλυτο δικαίωμα να απαιτούν εκ νέου την ψήφο μας, σχεδόν αλαζονικά, διότι “έχουν πεπραγμένα”.

Και η βροχή φταίει βέβαια που ανακόπηκε η “κάθοδος στο λαό” των κομματικών αρχηγών οι οποίοι, αγκαζέ με τους αμίλητους και πασιφανώς ακηδεμόνευτους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, πήραν σβάρνα τους δρόμους μοιράζοντας χειραψίες και χαμόγελα. Με τη βροχή όμως να πέφτει

”στέιτ θρου”, όπως θα 'λεγε ο Ζαμπέτας, οι στενές επαφές ηγετών και πολιτών δυσχεραίνονται. Ας ευχαριστήσουμε τους ουρανούς για την ευεργεσία τους».

Α.Π.

Έλυσε πολλά προβλήματα

Να γράψουμε και κάτι θετικό για τη Δημοτική Αρχή. Η έναρξη της παρέμβασης σε περιοχές της πόλης όπου οι διαβάσεις του ΟΣΕ αποτελούσαν άλγος για τους οδηγούς αυτοκινήτων και έστελναν από αυτά τα περισσότερα στα συνεργεία, πέρασε. Η παρέμβαση  σε Άγιο Δημήτριο, Αγία Σωτήρα και Παμίσου έλυσε πολλά προβλήματα. Απομένει το Ασπρόχωμα για να ολοκληρωθεί το έργο.

Μπορεί ο χρόνος υλοποίησης να είναι προεκλογικός, αλλά θεωρούμε ότι αυτό είναι συμπτωματικό. Η προσπάθεια συνεννόησης με τον ΟΣΕ ξεκίνησε μήνες πριν και απλώς ευοδώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Α.Π.

Τα… καλά της προεκλογικής περιόδου

Ένα από τα… καλά της προεκλογικής περιόδου είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους που έχουν μερικά παραπάνω κιλά, να τα χάσουν με τον πιο χρήσιμο γι’ αυτούς τρόπο.

Όσο περισσότερες περιοδείες κάνουν, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να κερδίσουν την ψήφο των συνδημοτών τους, ενώ, παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα να γυμναστούν, κάνοντας καλό στην υγεία τους.

Α.Π.

 
 
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement

Fatal error: Class 'JFactory' not found in /home/wwwthar/public_html/templates/rt_sporticus_news/index.php(244) : eval()'d code on line 1