Advertisement
Σιδηρόκαστρο

Επαναλειτουργία Πολιτιστικού Κέντρου και Ι.Λ. Μουσείου

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΚΚΑΒΑ

 

Με μια λαμπρή γιορτή στο Σιδηρόκαστρο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ξεκίνησε η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου (εγκαινιάσθηκε το εντευκτήριο) και του Ι.Λ. Μουσείου που είχαν ιδρυθεί από την πρώην Κοινότητα, ενώ συγχωνεύθηκαν από το Δήμο το 2003 παίρνοντας τ’ όνομα «Δημοσθένης Κάκκαβας», αλλά δεν είχαν καμία δράση και παρέμβαση. Το καινούργιο Δ.Σ. που διορίσθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή, το ξανάστησε, έφτιαξε και πάλι ένα θαυμάσιο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Αρχείο τέως Κοινότητας και Σχολείων.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου – Ι.Λ. Μουσείου, Θαν. Κυριαζής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σύσταση, τη δράση και τους σκοπούς του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και στη συμπαράσταση με χρηματοδότηση του Βένου Κάκκαβα.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Αυλώνας Γιάν. Φιλντίσης και άρχισε το πρόγραμμα, με πρώτη ομιλία από το στρατηγό ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Παν. Γεωργακόπουλο για την«Πολιτιστική Κληρονομιά».

Ακολούθησαν τρεις ομιλίες για τον Δημοσθένη Κάκκαβα από τον Παν. Γεωργακόπουλο, ανώτατο δικαστή – επίτιμο σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον Αθανάσιο Κυριαζή, τέως πρόεδρο Κοινότητας και πρόεδρο Πολιτιστικού Κέντρου και τον Ηλία Τσίγγανο, τέως δήμαρχο Κυπαρισσίας, οι  οποίοι αναφέρθηκαν εμπεριστατωμένα στον άνθρωπο, επιχειρηματία, δωρητή, ευεργέτη, αείμνηστο Δημοσθένη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Βένος Κάκκαβας, που εξέφρασε την αγάπη του για τον τόπο, ενώ σημαντική στιγμή ήταν η απονομή τιμητικής διάκρισης με τον τίτλο του μεγάλου δωρητή που του απενεμήθη από το Πολιτιστικό Κέντρο – Ι.Λ. Μουσείο.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν, όπως προαναφέρθηκε, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους ιερείς της περιοχής, ο υπουργός Δημ. Τάξης Β. Πολύδωρας, ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας Γ. Λαμπρόπουλος, οι βουλευτές Σ. Καλαντζάκου, Π. Κατσιλιέρης, Δ. Κουσελάς, ο νομάρχης και πρόεδρος ΕΝΑΕ Δ. Δράκος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας κ. Βασιλόπουλος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, χειρουργός ιατρός Ι. Γκόγκας, η αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας Π. Βασιλοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Αυλώνος κ.κ. Μαντζούνης και Χρονόπουλος, η γραμματέας του Δ.Σ. Αυλώνος Χρ. Γκόκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αυλώνος Κ. Λιακάκης και Γ. Θεοδωρακόπουλος, η νομαρχιακή σύμβουλος Αθηνών - δημοσιογράφος Φ. Πιπιλή, ο τέως επιθεωρητής Υπ. Εσωτερικών Χρ. Χαραλαμπόπουλος, το μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Δ. Κυριαζής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδ/στρών Γ. Λυμπερόπουλος, ο λαογράφος Δ. Καραγιάννης, το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Χριστόπουλος, ο γραμματέας της Ένωσης Φυσικών Ελλάδας Π. Φιλντίσης, καθώς και οι γύρω πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων.

Τηλεγράφημα στην εκδήλωση απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπουργός Εσωτερικών.

 

Μια παραδοσιακή βραδιά δημοτικού τραγουδιου

Την επομένη, στο Αλώνι της Εκκλησιάς Αγίου Νικολάου Σιδηροκάστρου, οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν το παραδοσιακό τραγούδι από το συγκρότημα του Στάθη Κακούτη, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν στο διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού. Επίσης, ο Χορευτικός Σύλλογος «ΞΕΝΙΑΣ» Καλαμάτας παρουσίασε δημοτικούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 12 μικροί και μεγάλοι. Νικητές, κερδίζοντας και χρηματικά έπαθλα, ήσαν οι: Όλγα Μητροπούλου (Αυλωνίτισσα από την Αθήνα), έπαθλο 250 ευρώ, Τσαμούλης Χαράλαμπος (Αυλώνα – Σιδηρόκαστρο), έπαθλο 150 ευρώ και Γκόγκας Χρήστος (Σιδηρόκαστρο), έπαθλο 50 ευρώ.

Τα έπαθλα πρόσφερε ο Βένος Κάκκαβας, ενώ όλοι οι συμμετάσχοντες πήραν αναμνηστικό δίπλωμα.

 

 
 
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement

Fatal error: Class 'JFactory' not found in /home/wwwthar/public_html/templates/rt_sporticus_news/index.php(244) : eval()'d code on line 1